22.6.2012

Porvoon matkailu avartaa...

Kesälomareissu Porvooseen on nyt sitten tehty. Oli kyllä aivan huippu reissu. Sää oli mitä parhain ja ne maisemat. Ensimmäisenä päivänä kävelimme pitkin Porvoon katuja, söimme, shoppailimme hieman juhannuksen alennusmyynneissä ja tietenkin kävimme satamalaivoilla. 


Vierasvenesatamassa oli ihania purjeveneitä sekä veneitä. Yllätyin kauniista kukkaistutuksista Dahlioineen sekä suihkualtaista. Tänne Porvooseenko ne kaikki Dahliat ovatkin viety.(:



 J.L Runebergillä olisi päässyt risteilemään, mutta sinne emme kerinneet kahden päivän reissullamme. Varmasti olisi ihana risteillä pitkin Porvoonjokea kauniina kesäpäivänä.


Nämä sillat olivat kivat yksityiskohdat aivan Porvoon keskustassa. Sillan alitse pääsi kävelemään ja siellä oli kiva yksityiskohta.


 Kirkkovenesoutajia...


Rantakatu, jonka varrella oli lukuisia laivaterasseja.

 Runebergin koti.


Keskustan torialuetta...


...jonka varrella oli kauniita istutuksia ja pensaita...



 Torin laidalla komeili kaupungin talo.


Porvoon tuomiokirkossa kävimme ensimmäisenä päivänä. Siellä on kesäisin avoimet ovet sekä opas paikalla.



Sitten pieni osa Vanhasta kaupungista:

Tässä Paahtimo kahvila, jossa oli aivan ihastuttava tunnelma...


... ja upeat näköalat.






Vanhasta kaupungista antiikki ja sisustuskauppoja löytyi joka nurkan takaa... 
Porvoo on siis sisustajan unelma.

Porvoon lelumuseo oli ihana ja mielenkiintoinen paikka, jopa näin aikuiseenkin makuun. Museo oli yksityisen omistajan pitämä, mutta toisin kuin arvelimme, museossa oli todella kattava valikoima. Museosta löytänee hieman nuoremmat aikuiset kuin myös vanhemmat aikuiset tuttuja leluja. Lippukassan myyjä oli myös ystävällinen ja palvelualtis.

Tämä paikka on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Yläkertaan tosin oli aika jyrkät mutta lyhyet rappuset jos lapsiperheitä ajattelee.


Vanhan kaupungin tori, jokikadun ja välikadun välimaastossa. Torin alapuolella kulki porvoonjoki ja yläpuolella oli asutusaluetta vanhoine taloneen, kannattaa ehdottomasti käydä kävelemässä sielläkin.


 Näitä kapeita kujia löytyi todella paljon. Ihasteltavaa siis riitti.


 Lelukaupan kuninkaan tuoli lapsille.


 Tämä oli jonkun kaupan, jonka nimeä en nyt muista, junarata kokoelma. Lähellä Vanhaa Rautakauppaa siis.


Ja aivan vieressä oli ihka oikea höyryjuna...

Valitettavasti Porvoon Vanhaan rautakauppaan emme päässeet. Myöhästyimme liikkeen aukioloajoista 7 minuuttia. En edes muistanut koko kauppaa, mutta osui tienviitta silmään. Olisi varmasti ollut mielenkiintoinen paikka.

Makeistukkuja Porvoossta löytyy myös monia mm. yksi tunnettu suklaatehdas Brunbergin suklaatehdas, josta saa mm, neekerinsuukkoja (saako tuota sanaa enää käyttää, mutta en tiennyt muutakaan nimeä niille). Siellä oli myös näytillä tuo vanha konekin, jolla näitä makeisia on valmistettu jo aikoinaan.

Ps. Autoille löytyy ilmaista parkkitilaa joen toiselta puolelta. Meille tämä selvisi vasta viimeisenä päivänä kun lelumuseon omistaja tästä meille vinkkasin. Joki kadulla on myös hieman ilmaisia parkkipaikkoja. Muuten lähes kaikki parkkipaikat ovat maksullisia ja niihin voi laittaa rahaa vain kahdeksi tunniksi kerrallaan. Ikävä palata lisäilemään rahaa jos on kävellyt jo esim. tuomiokirkolle. Tosin tuomiokirkon pihassa on myös vapaita ilmaisia parkkipaikkoja. En kylläkään tiedä kuinka täynnä tuo parkkipaikka on kesäaikaan, me kun vierailimme Porvoossa turisti ajan ulkopuolellla. Maksullisia parkkipaikkoja löytyy tietysti esim. keskustan torilta, Vanhan kaupungin torilta ja Jokikadulta.

Pps. Kannattaa ihmeessä viipyä Porvoossa pidempäänkin. Itse viihdyimme siellä vallan mainiosti kaksi päivää ja näkemistä jäi vielä. Harmillista onkin, että usein turistit viipyvät vain päivän tai jopa vain pari tuntia. Pari hyvää majoituskohdetta voisin mainita: itse yövyimme Seurahovissa, jonka huone oli ihan siisti ja todella tilava. Kahden hengen huoneessa oli jopa sohva ja nojatuolikin. Meidän hotellihuoneeseen ei ainakaan alakerran yökerhon äänet ainakaan kuuluneet, en tiedä miten on alemmissa huoneissa. Alakerran yökerho on nuorison suosiossa oleva ja pienen baarin puolelta löytyi hieman iäkkäämpääkin väkeä.
Haikon kartano on sitten hieman tyyriimpi paikka, mutta idyllinen ja viihtyisä sekin mitä kuvista voi päätellä. Haikon kartanosta saa myös erilaisia hyvinvointipalveluja kuten kylpylätoimintaa, erilaisia saunoja ja hierontaa. Hemmottelua kaipaavalle hyvä kohde. Sijaitsee tietty hieman syrjäisemmällä paikalla, jos ei ole omalla autolla liikkellä. Porvoon keskustaan kun pääsee hyvin linja-autollakin.


Nyt juhannuksen viettoon heipss. Ja oikein hyvät jussit kaikille...

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä kuvauksesta, meidän vuotuinen Porvoon kesäpäivä on vielä kokematta, mutta onhan tässä vielä kesää jäljellä. Ihania kuvia ja Porvoossa on mukavan siistiä esim. tuossa torikuvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kommentistasi. Vastaus tulee nyt hieman viiveellä mutta muistin kommenttisi kun osuin tänään Matkailijan Porvoo -sivuille. Porvoossa onkin tänään Ostosten yö. Enemmän tietoa täältä: http://matkailu.porvoo.fi/fi/tapahtumakalenteri/ostosten_ya.

      Minä myös ihastuin tuohon siisteyteen. Tosin pakko todeta, että emme olleet "turisti" aikaan tuolla. Toivottavasti reissu Porvooseen onnistuu teiltä tänäkin vuonna.:)

      Poista

Kiva kun vierailit blogissani. Olen iloinen jos jätät tassun jäljen sivuilleni. Vastaan myös mielelläni kysymyksiinne.(: