9.10.2012

Kristallista tunnelmaa kotiin...

Kuinka paljon valolla onkaan merkitystä sisustamisesta. Riittävä valaistus helpottaa arkirutiineja, säästää silmiä ylimääräiseltä rasitukselta ja oikein toimiessaan luo tunnelmaa huoneeseen.

Oletko joskus napsauttanut kattovalon päälle, kun lukuvalon valo ei ole riittänyt antamaan tarpeeksi valoa, onko olohuoneessa vaikea lukea lehtiä, vaikka jalkalamppu on sijoitettuna aivan lähelle istuinta entä tuntuuko siltä, että kattolamppu ei valaise koko huonetta vaan huoneessa on hämyisä tunne ilman tunnelma valaistusta.

Itse ainakin voin myöntää, että kotimme valaistukseen ei ole kiinnitetty minkäänlaista huomiota. Lamppujen valintaan ovat vaikuttaneet lähinnä ulkonäkö ja hinta. Uskon, että edullisestikin saa luotua hyvän valaistuksen, mutta siihen tarvittaisiin ammattiapua. 

Mielestäni vaikeaa oikean ja hyvän valaistuksen loihtimessa on varmasti se, että harvoin kuluttajalla on mahdollisuutta käyttää ammattilaissuunnitteljan apua. Toki jopa isommissa marketeissa on osastovastaavat, jotka ovat perehtyneet oman osastonsa tuotteiseen, mutta pelkkä kuluttajan kertoma kuva huonekoosta, huoneen valoisuudeta, tunnelmasta, käytetyistä väreistä ja kalusteista, eivät ole riittäviä hahmottamaan kokonaisuutta myyjälle.



- Makuuhuoneen lamppu, joka on valittu vain ja ainoastaan ulkonäön ja hinnan mukaan.-


- Lamppu saisi olla melkein isompi, vaikka makkarimme ei suuri olekaan. Lisäksi se on sijoitettu mielestäni hieman liian korkealle, jolloin se ei pääse valaisemaan huonetta tarpeeksi alhaalta. Oman kokemukseni mukaan lamppu on silloin liian korkealla kun lampun päälle jää sellainen ympyrä lampun valon säteistä. Tietty tämä ei päde, mikäli huoneessa on parvi tai pääpiste on muuten korkealla huoneessa.  Nämä siis vain omia mielipiteitäni. 

Itseasiassa tämä lamppu on ainoa itse ostamani. Kahta (pikaostosta) jalkalamppua lukuun ottamatta lamput ovat joko mieheni ostamia hänen ensimmäiseen asuntoonsa tai minun jo synnyinkodistani tuomiani. Eipä ole meilläkään hirmuisesti valaistukseen panostettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani. Olen iloinen jos jätät tassun jäljen sivuilleni. Vastaan myös mielelläni kysymyksiinne.(: